RED HOT SHAME – YOU CAN’T MAKE ME

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

Singer-songwriter Xeff Scolari is het muzikale brein achter de Californische bluesrockformatie ‘Red Hot Shame’ uit Humboldt County. Hij richtte de band op in 2017 en completeerde die daarna met Spencer Kennedy op bas, drums en keyboards, Ryan Wilson op elektrische leadgitaar, Steven Pitsenbarger op percussie en Mark Bennett op mondharmonica.

Xeff Scolari had daarvoor al een uitgebreid muzikaal verleden in enkele andere Californische groepen zoals ‘Colorblind’, ‘Acoustic Gypsies’, ‘Sugardaddy’ en ‘Chowderhead’. Ook Steven Pitsenbarger speelde eerder al mee in twee andere groepen ‘RhythmChaos’ en ‘Machine Shop’ die beiden opereerden vanuit zijn geboortestad San Francisco. Zijn bijdragen aan de songs en de platen van ‘Red Hot Shame’ kwamen er omwille van de grote afstand van 435 km tussen San Francisco en Humboldt County in Californië dan ook voornamelijk via mail en andere ‘social media’-tools.

De officiële debuutplaat van ‘Red Hot Shame’ stamt uit 2017 en heette “Curiosity”. Het was toen nog vooral een solo-initiatief van Xeff Scolari dat opgenomen werd met de hulp van enkele bevriende musici. Daarna volgden met complete groepsbezetting de albums “Sounds Like” in 2021 en “My Satellite” in 2022. Nu is er hard gewerkt aan een vierde studioalbum dat begin december 2023 op de markt is gekomen onder de titel “You Can’t Make ME’ en dat twaalf nieuwe eigen composities van de groep herbergt.

Deze plaat werd door Xeff Scolari opgenomen, gemixt en geproducet in zijn eigen ‘Shameful Studio’ met de hulp van alle hierboven vermelde actuele groepsleden. Ze hebben dit keer geprobeerd om de sound op deze plaat zo sterk mogelijk te laten lijken op wat de band speelt tijdens hun live-optredens. Dat is dan ook zeer goed gelukt zoals u zelf kunt vaststellen via de beluistering van het volledige album op de bijgaande video. Wij zijn daarbij vooral te vinden voor de uptempo (blues)-rocksongs “Unscripted”, “What’s Mine”, “Stone” en “Both” die ons doen denken aan werk van ‘Queens Of The Stone Age’ maar ook de rustigere ballads “Give In” en vooral “I’m Read For You To Go” en albumtiteltrack ”You Can’t Make Me” kunnen op onze goedkeuring en appreciatie rekenen.

‘Red Hot Shame’ zal binnenkort een video lanceren van de bluesy song “Sophie”, de eerste single uit dit album en ook diens openingstrack. In de volgende maanden volgt dan ook nog een EP “Scratched Tracks” met vier nummers die telkens één van de uiteindelijk niet weerhouden tracks uit hun vier tot op heden uitgebrachte albums blijken te zijn.

(valsam)